Autobench logo

Hond mee op vakantie, waar moet je op letten?

Inleiding Lees hier alles over het meenemen van je hond op vakantie. Waar moet je rekening mee houden per vervoersmiddel en waar geef je extra aandacht aan? Wij geven jou tips!
Hond mee op vakantie, waar moet je op letten?
Auteur: Sander 06-06-2024
Inhoud

Het meenemen van je hond op vakantie kan een geweldige ervaring zijn voor zowel jou als je lieve viervoeter. Daarbij is een goede voorbereiding essentieel om ervoor te zorgen dat jullie beiden een stressvrije en plezierige reis hebben. In deze blog bespreken we de belangrijkste benodigdheden en tips voor het succesvol reizen met je hond.

 

Regels om je hond mee op vakantie te nemen

Voordat je op pad gaat, is het belangrijk om een aantal voorbereidingen te treffen. Er zitten namelijk een aantal regels aan het meenemen van je hond op vakantie naar het buitenland. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat je hond klaar is voor de reis:

 

  1. Bezoek aan de dierenarts: Zorg ervoor dat je hond gezond is en up-to-date met alle vaccinaties. Vraag ook naar eventuele aanvullende preventieve maatregelen tegen parasieten, zoals vlooien en teken, en rabiës. Dit kan per land verschillen waar je heengaat. Vraag altijd jouw dierenarts om advies.
  2. Chips en identificatie: Controleer of de informatie op de microchip van je hond actueel is. Een halsband met een naamplaatje en jouw contactinformatie is ook aan te raden.
  3. Reisdocument: Voor internationale reizen heb je vaak een EU-dierenpaspoort nodig. Controleer de specifieke eisen van het land van bestemming. Dit type paspoort kun je kopen bij de dierenarts, mocht je deze nog niet hebben.

 

Zorg dat je de regels weet voor het land waar je heen gaat. Je hond meenemen naar het buitenland op vakantie kan voor problemen zorgen als jij niet goed voorbereid bent.

 

De benodigdheden om mee te nemen

Om ervoor te zorgen dat je hond zich comfortabel en veilig voelt tijdens de vakantie zijn er een aantal spullen die je absoluut moet meenemen. Naast het voer en vers water is het belangrijk om ook medicijnen en een EHBO-kit voor dieren mee te nemen. Vergeet de tekentang ook niet, want in het buitenland kan je hond deze ook krijgen.

 

Verder is het belangrijk om een reisbench mee te nemen. Hiermee kun je je hond op een veilige manier vervoeren. Ook een kwalitatieve halsband en riem zijn onmisbaar voor de vakantie. Tot slot zijn speeltjes en een eigen deken fijn om mee te nemen op vakantie. Zo heeft je hond een veilige basis, ook al is hij in het buitenland.

 

Reisadvies per vervoersmiddel

Wanneer je met je hond op reis gaat kan dit via vele vervoersmiddelen. Wij vertellen jou hieronder wat het advies is per vervoersmiddel. Zo maak jij de rit voor je hond nog comfortabeler.

 

Met de auto

Wanneer je met de auto reist wil je ervoor zorgen dat je een goede autobench hebt. Hier kan de hond rustig in liggen, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken dat hij in de auto rondloopt. Verder is het aan te bevelen om regelmatig te stoppen, zodat je hond even kan wandelen en wat kan eten en drinken.

 

Ben je op een plek aangekomen waar je even stopt? Laat je hond dan nooit alleen achter in de auto. Zeker bij warm weer wil je voorkomen dat je hond in een afgesloten auto zit zonder frisse lucht. Neem je hond mee naar de locatie en zorg dat hij zich ook comfortabel voelt tijdens de rit.

 

Met het vliegtuig

Je kunt je hond ook meenemen op vakantie met het vliegtuig. We hebben hier een uitgebreide blog over geschreven, die lees je hier. Wil je een kort overzicht? Deze geven wij jou hieronder. Het is namelijk belangrijk om eerst de voorschriften van de luchtvaartmaatschappij te lezen en te controleren. Doe dit voordat je vliegtickets hebt aangeschaft.

 

Heb je een kleine hond? Die mag bij sommige maatschappijen mee in de cabine. Voor sommige honden is het nodig om kalmerende middelen te gebruiken. Neem ook een transportbox mee die geschikt is voor het vliegtuig.

 

Met het openbaar vervoer

Informeer je over de regels van het vervoersbedrijf. Sommige treinen en bussen vereisen een speciaal kaartje voor je hond en bij andere is een hond helemaal verboden. Lees je goed in voordat je besluit om met je hond op vakantie te gaan met de trein, bus of boot.

 

Bestemmingen en accommodaties

Kies een hondvriendelijke bestemming en accommodatie voor de vakantie. Er zijn landen die zeer geschikt zijn voor honden. Hierbij kun je denken aan Noorwegen, Zweden, Denemarken, Italië en Spanje. Deze hebben veel accommodaties die honden toelaten en waar ze goed zijn voor de geliefde viervoeters.

 

Veel hotels, campings en vakantiehuizen verwelkomen huisdieren, maar het is altijd goed om dit van tevoren te bevestigen. Zoek naar plekken met hondvriendelijke voorzieningen, zoals uitlaatvelden, hondenspeelplaatsen en nabijgelegen wandelroutes. Het kost wat extra uitzoekwerk, maar dan ga je wel stressvrij op vakantie met je hond.

 

Tips voor een stressvrije vakantie met je hond

We hebben al veel punten doorgenomen die belangrijk zijn om veilig en comfortabel met je hond op vakantie te gaan. Hieronder delen wij nog een aantal tips, die bijdragen aan het stressvrij reizen met je viervoeter.

 

  • Wennen aan de reismand: Laat je hond van tevoren wennen aan de reismand of bench door deze thuis al te gebruiken.
  • Rustige omgeving: Zorg voor een rustige en kalmerende omgeving tijdens de reis, bijvoorbeeld door je hond te belonen met een favoriete snack of speeltje.
  • Geduld en aandacht: Geef je hond voldoende aandacht en wees geduldig. Reizen kan stressvol zijn voor dieren, dus neem de tijd om je hond te laten wennen aan nieuwe omgevingen.

 

Nog een laatste tip is om vooral te genieten van de reis en met elkaar. Maak nieuwe herinneringen die jij en je viervoeter nooit meer vergeten. Het is het mooiste wat er is om met je huisdier op vakantie te gaan en te genieten van hun enthousiasme.

 

Kies ervoor om je hond mee op vakantie te nemen

Het meenemen van je hond op vakantie vergt wat extra planning, maar het is de moeite waard om samen nieuwe avonturen te beleven. Met de juiste voorbereidingen en benodigdheden kun je ervoor zorgen dat zowel jij als je hond een geweldige tijd hebben. Vergeet niet om altijd rekening te houden met de behoeften en het comfort van je viervoeter voor een zorgeloze en plezierige reis.

Voor jóúw Hond.
Achteraf betalen als optie
Voor 15:00 besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
ideal payment method mastercard payment method visa payment method paypal payment method in3 payment method bancontact payment method